Hókifli mindenkinek

Hozzávalók:

35 dkg liszt

7,5 dkg vaj

7,5 dkg zsír

5 dkg porcukor

1 db tojássárgája

1 dl tejföl

1 teáskanál porélesztő

fél teáskanál só

1 doboz Hírös Ízek Fahéjas szilva süteménytöltelék

porcukor a forgatáshoz

Elkészítés:

A hideg vajat és zsírt apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, porcukrot, és elmorzsoljuk. Amikor zsemlemorzsa-jellegű az egész, akkor jó.

A tejfölt kissé meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztőt, és a tésztához adjuk a tojássárgájával együtt.

Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük minimum egy órára.

Amikor lehűlt, a tésztát kis pingpong labda méretű golyókra osztjuk, és a golyókat egyenként vékony ovális lappá nyújtjuk. A lap közepére teszünk kb. egy teáskanál Hírös Ízek #fahéjasszilva süteménytölteléket, ráhajtjuk a hosszanti oldalát, majd kiflit formálunk belőle. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, és fél órát hagyjuk pihenni. 180 fokosra előmelegített sütőben fél óra alatt sülnek meg. Még forrón megforgatjuk porcukorban.