20 perces meggyes villámpite 

Hozzávalók egy 22 cm-es piteformához:

1 csomag hűtött (nem mélyhűtött), tekercses leveles tészta

1 doboz Hírös Ízek meggy süteménytöltelék

fahéj ízlés szerinti mennyiségben

kevés vaj a piteforma kikenéséhez

1 tojássárgája a tetejére

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A kivajazott piteformát kibéleljük a leveles tésztával úgy, hogy a forma oldalára is jusson belőle. A maradék tésztát késsel szépen levágjuk, ezt fogjuk használni majd a tetejéhez.

A tésztára rásimítjuk a meggytölteléket.

A megmaradt tésztából díszítőelemeket vágunk négyzet alakú darabokat vágunk, és a töltelékre helyezzük, majd tojássárgájával lekenjük a tésztát.

Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.