Üveges befőttekből süteménytöltelék?

Az üveges termékek, például a befőttek, nagyon elterjedtek. Az előállítási technológiájuk miatt egészen hosszan eltarthatók hűtés nélkül is. Általában látjuk azt is, mi van az üvegben. Szépen el lehet mosni a kiürült üveget, a fedél persze kuka. Az üres üveg pedig újrahasznosítható, esetleg cserélhető is, vagy begyűjti a szállító göngyölegként: a recycling folyamatokban is jól teljesít.

Az üveg egyetlen komoly hátránya, hogy óvatos, gyakorlott kezelést igényel. Ha jártál már úgy, hogy a termékedbe üvegszilánk került, pontosan tudod, miről beszélek: a szilánkkal „szennyezett” élelmiszert ki kell dobnunk. Nem kockáztathatjuk meg, hogy emberi életre veszélyes étket teszünk ki a polcunka. Mert a szilánkot nagyon nehéz megtalálni. Ha biztonságosabb termelést szeretnél, zárd ki az üveges termékeket a felhasználásból!

Amennyiben a pékségedben csak a saját összeállítású töltelékekhez használsz üveges csomagolásban érkező termékeket, a kész töltelékek használatával teljes mértékben mentesülhetsz az üvegtörés okozta kockázattól.

A befőttek további jellegeztessége, hogy főtt íze van a gyümölcsnek. Talán már volt alkalmad összehasonlítani friss vagy fagyasztott gyümölccsel. Ne tévesszen meg a cukor édesítő hatása! Mi a termékeinkben fagyasztott vagy friss gyümölcsöket dolgozunk fel. Ha üdébb ízvilágot szeretnél aroma felhasználása nélkül, ismerkedj meg a friss feldolgozású termékek ízével!

A meggy befőttel kapcsolatban a magozottság kiemelten érzékeny kérdés. Nincs pékség, aki örül annak, ha egy kedves vevő meggymagra harap. De a vevő sem örül. És nem fog újabb esélyt adni a meggyes rétesednek, ha egyszer egy szeletben két marga is ráharapott.

A fagyasztott meggy esetében sokkal jobbak az esélyek. A hozzánk érkező fagyasztott meggy I. osztályú besorolással bír, tehát 10 kg-ban max. 4 mag van. Mi ezt még két ellenőrzéssel tetézzük, és tovább gyérítjük a magmennyiséget. Ha a meggymagok miatt kevesebb reklamációt szeretnél kapni, olyan terméket kell találnod, amivel ezt elérheted.