Üveges befőttekből süteménytöltelék?
Az üveges termékek, például a befőttek, nagyon elterjedtek. Az előállítási technológiájuk miatt egészen hosszan eltarthatók hűtés nélkül is. Általában látjuk azt is, mi van az üvegben. Szépen el lehet mosni a kiürült üveget, a fedél persze kuka. Az üres üveg pedig újrahasznosítható, esetleg cserélhető is, vagy begyűjti a szállító göngyölegként: a recycling folyamatokban is jól teljesít.
Az üveg egyetlen komoly hátránya, hogy óvatos, gyakorlott kezelést igényel. Ha jártál már úgy, hogy a termékedbe üvegszilánk került, pontosan tudod, miről beszélek: a szilánkkal „szennyezett” élelmiszert ki kell dobnunk. Nem kockáztathatjuk meg, hogy emberi életre veszélyes étket teszünk ki a polcunka. Mert a szilánkot nagyon nehéz megtalálni. Ha biztonságosabb termelést szeretnél, zárd ki az üveges termékeket a felhasználásból!
Amennyiben a pékségedben csak a saját összeállítású töltelékekhez használsz üveges csomagolásban érkező termékeket, a kész töltelékek használatával teljes mértékben mentesülhetsz az üvegtörés okozta kockázattól.
Előző
Következő