Boszorkánypogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkgliszt
  • 1 kvk sütőpor
  • 10 dkgporcukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin

 A töltelékhez:

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk egy tálban. A darált diót egy kis tálba szórjuk, egy másik tálban pedig kissé felverjük a tojásfehérjét. A masszából kisebb diónyi golyókat (1,5 dkg) sodrunk. Először megforgatjuk őket a fehérjében, majd a dióban.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, egy kevés helyet hagyva egymás között. Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a golyók közepébe. A mélyedésbe Hírös Ízek Kajszibarack süteménytölteléket kanalazunk. 170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.