Szilvás kifli

Hozzávalók:

Szilvalekváros aszaltszilvás kifli

Elkészítés:

A lisztet, sót, cukrot elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, olajat, majd alaposan kidagasztjuk. Kicsit lágy tésztát kapunk, amit kb. 30 percre letakarva félre teszünk pihenni. Az aszalt szilvát langyos vízbe áztatjuk.

A tésztát kettéosztjuk, az első adagot kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk, 16 egyenlő körcikkre vágjuk, mindegyikre Fahéjas szilva süteménytölteléket és egy-egy szem aszalt szilvát teszünk, majd egyesével feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.

Hasonlóan járunk el a tészta másik felével is, majd felvert tojással megkenjük a kifliket, és még 20 percig pihentetjük.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.