Hókifli mindenkinek
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg zsír
- 5 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál porélesztő
- fél teáskanál só
- 1 doboz Hírös Ízek Fahéjas szilva süteménytöltelék
- porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A hideg vajat és zsírt apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, porcukrot, és elmorzsoljuk. Amikor zsemlemorzsa-jellegű az egész, akkor jó.
A tejfölt kissé meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztőt, és a tésztához adjuk a tojássárgájával együtt.
Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük minimum egy órára.
Amikor lehűlt, a tésztát kis pingpong labda méretű golyókra osztjuk, és a golyókat egyenként vékony ovális lappá nyújtjuk. A lap közepére teszünk kb. egy teáskanál Hírös Ízek #fahéjasszilva süteménytölteléket, ráhajtjuk a hosszanti oldalát, majd kiflit formálunk belőle. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, és fél órát hagyjuk pihenni. 180 fokosra előmelegített sütőben fél óra alatt sülnek meg. Még forrón megforgatjuk porcukorban.