Habos almás vasárnapi sütemény

Hozzávalók:

  • ½ kg réteszliszt / Tényleg réteslisztből készítsd, ha ugyanilyen ízt szeretnél /
  • 250 gr Vénusz laktózmentes margarin
  • 15 dkg nádporcukor (átszitálva)
  • 5 db házi tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor (átszitálva)

Töltelékhez:

2 vödör HÍRÖS ÍZEK FAHÉJAS ALMA SÜTEMÉNYTÖLTELÉK

Tetejére:

5db házi tojásnak a fehérje habbá verve

Elkészítés:

A sütőnket előmelegítjük 190 C fokra. Alsó-felső sütési mód, rács középen van.

A réteszlisztet az átszitált sütőporral elegyítjük. A tojássárgájákat a vajjal habosra keverjük majd hozzáadjuk a rétesliszt-sütőpor egyveleget. Én egy kocka alakú, kapcsos tepsimben szoktam készíteni. Ennek a tepsinek az alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. (Házi praktika: az oldalához úgy fog odatapadni a sütőpapír, hogy pl. vajjal véknyan bekened).

A tészta 2/3 részét szó szerint a kezeddel a tepsi aljába nyomkodjuk.

Mindeközben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. (TIPP: a cukrot már szinte csak akkor add hozzá, amikor már majdnem kemény, így könnyen és gyorsan felverődik).

A tepsibe nyomkodott tésztára halmozzuk a 2 vödör HÍRÖS ÍZEK FAHÉJAS ALMA SÜTEMÉNYTÖLTELÉKET és erre rárakjuk óvatos mozdulatokkal a keményre vert tojásfehérje habot, majd a maradék tésztánkat egy nagylyukú reszelő segítségével ráreszeljük. (lásd fotók).

(a tésztába NEM tettünk cukrot. A tepsink mérete: 23*34cm, amibe én készítem.)

Jó étvágyat a vasárnapi ebédünk után!

https://www.napibio.hu/hiros-izek-fahejas-alma-sutemenytoltelek-550g?search=alma%20t%C3%B6ltel%C3%A9k

„Családként olyan sütésálló töltelékeket készítünk, amelyeket mi magunk is szívesen használunk, ebből készítünk süteményeket gyermekeinknek.

Nálunk már 15 éve „trend” az egyszerű és élvezetes, az elvárásoknak a lehető legjobban megfelelő töltelékek előállítása. Többszáz pékség használja töltelékeinket naponta országszerte.

Ahogy a saját konyhánkban mi is szívesen használjuk, mert megkönnyíti, felgyorsítja és leegyszerűsíti a süteménykészítés folyamatát, úgy bárkinek segítségére lehet, és még nem is folyik ki sütés közben. Mi sem szeretjük, ha kifolyik a lekvár a sütiből, aztán meg alig lehet elmosogatni a tepsit. Jobban szeretjük, ha a töltelék ott marad, ahová szántuk.

Hagyatkozzon bátran tapasztalatainkra, hogy a konyhájában egyszerűbbek és kiszámíthatóbbak lehessenek még az összetettebb folyamatok is!