Habos almás vasárnapi sütemény
Hozzávalók:
- ½ kg réteszliszt / Tényleg réteslisztből készítsd, ha ugyanilyen ízt szeretnél /
- 250 gr Vénusz laktózmentes margarin
- 15 dkg nádporcukor (átszitálva)
- 5 db házi tojássárgája
- 1 csomag sütőpor (átszitálva)
Töltelékhez:
2 vödör HÍRÖS ÍZEK FAHÉJAS ALMA SÜTEMÉNYTÖLTELÉK
Tetejére:
5db házi tojásnak a fehérje habbá verve
Elkészítés:
A sütőnket előmelegítjük 190 C fokra. Alsó-felső sütési mód, rács középen van.
A réteszlisztet az átszitált sütőporral elegyítjük. A tojássárgájákat a vajjal habosra keverjük majd hozzáadjuk a rétesliszt-sütőpor egyveleget. Én egy kocka alakú, kapcsos tepsimben szoktam készíteni. Ennek a tepsinek az alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. (Házi praktika: az oldalához úgy fog odatapadni a sütőpapír, hogy pl. vajjal véknyan bekened).
A tészta 2/3 részét szó szerint a kezeddel a tepsi aljába nyomkodjuk.
Mindeközben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. (TIPP: a cukrot már szinte csak akkor add hozzá, amikor már majdnem kemény, így könnyen és gyorsan felverődik).
A tepsibe nyomkodott tésztára halmozzuk a 2 vödör HÍRÖS ÍZEK FAHÉJAS ALMA SÜTEMÉNYTÖLTELÉKET és erre rárakjuk óvatos mozdulatokkal a keményre vert tojásfehérje habot, majd a maradék tésztánkat egy nagylyukú reszelő segítségével ráreszeljük. (lásd fotók).
(a tésztába NEM tettünk cukrot. A tepsink mérete: 23*34cm, amibe én készítem.)
Jó étvágyat a vasárnapi ebédünk után!
„Családként olyan sütésálló töltelékeket készítünk, amelyeket mi magunk is szívesen használunk, ebből készítünk süteményeket gyermekeinknek.
Nálunk már 15 éve „trend” az egyszerű és élvezetes, az elvárásoknak a lehető legjobban megfelelő töltelékek előállítása. Többszáz pékség használja töltelékeinket naponta országszerte.
Ahogy a saját konyhánkban mi is szívesen használjuk, mert megkönnyíti, felgyorsítja és leegyszerűsíti a süteménykészítés folyamatát, úgy bárkinek segítségére lehet, és még nem is folyik ki sütés közben. Mi sem szeretjük, ha kifolyik a lekvár a sütiből, aztán meg alig lehet elmosogatni a tepsit. Jobban szeretjük, ha a töltelék ott marad, ahová szántuk.
Hagyatkozzon bátran tapasztalatainkra, hogy a konyhájában egyszerűbbek és kiszámíthatóbbak lehessenek még az összetettebb folyamatok is!