Szilvás galette

Hozzávalók:

  • 1 doboz Hírös Ízek fahéjas szilvás gyümölcstöltelék
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek kristálycukor
  • egy csipet só
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 db citrom
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval. A hideg vajat felkockázzuk, a lisztes keverékhez morzsoljuk, végül belereszeljük a citrom héját. Hozzáadunk egy kevés vizet, majd gombócot formázunk a tésztából. A kapott tésztát folpackba csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük. Ha ez letelt, kinyújtjuk, majd a tepsire helyezzük. A tészta közepére tesszük a töltelékünket, amelyet egyenletesen elkezdünk eloszlatni, úgy, hogy a szélét ne érje. A tészta szélét körben ráhajtjuk a töltelékre, majd lekenjünk a tojássárgájával. 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük és porcukorral tálaljuk.