Omlós lekváros kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 mk. sütőpor
  • 3 púpozott ek. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • Hírös Ízek süteménytöltelék (bármilyen ízű)
  • Lekenéshez: 1 db tojás

Elkészítés:

A liszt közepébe beleöntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk az étolajat, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót. Összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. 40 percig letakarva pihentetjük.

Utána átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk, és mindegyiket 16 cikkre felvágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb részére Hírös Ízek süteménytölteléket teszünk és feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.