Diós-lekváros muffin
Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 15 dkg margarin
- 1.5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 csipet só
- 12-15 szem dió
- 12 tk Hírös Ízek Meggy süteménytöltelék

Elkészítés:
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és habosra keverjük, majd hozzákeverjük a puha margarint és a tejet.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a darált diót és a sót, majd alaposan összekeverjük. Ezután a tojásos keverékhez adjuk, és jól összedolgozzuk.
A muffinformát kibéleljük papírkapszlival, majd félig megtöltjük a masszával. Ezután mindegyik közepére teszünk 1 tk Hírös Ízek Meggy süteménytölteléket, majd rákanalazzuk a maradék masszát, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve, pár percig a formában hagyjuk, majd rácson hűtjük ki teljesen. Cukormázzal vagy olvasztott csokival és egy-egy fél szem dióval díszíthetjük.