Diós-lekváros muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg  porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 15 dkg  margarin
  • 1.5 dl tej
  • 20 dkg  liszt       
  • 1 cs. sütőpor    
  • 10 dkg darált dió           
  • 1 csipet só         
  • 12-15 szem dió
  •  12 tk Hírös Ízek Meggy süteménytöltelék

Elkészítés:

A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és habosra keverjük, majd hozzákeverjük a puha margarint és a tejet.

A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a darált diót és a sót, majd alaposan összekeverjük. Ezután a tojásos keverékhez adjuk, és jól összedolgozzuk.

A muffinformát kibéleljük papírkapszlival, majd félig megtöltjük a masszával. Ezután mindegyik közepére teszünk 1 tk Hírös Ízek Meggy süteménytölteléket, majd rákanalazzuk a maradék masszát, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve, pár percig a formában hagyjuk, majd rácson hűtjük ki teljesen. Cukormázzal vagy olvasztott csokival és egy-egy fél szem dióval díszíthetjük.