20 perces meggyes villámpite
Hozzávalók egy 22 cm-es piteformához:
- 1 csomag hűtött (nem mélyhűtött), tekercses leveles tészta
- 1 doboz Hírös Ízek meggy süteménytöltelék
- fahéj ízlés szerinti mennyiségben
- kevés vaj a piteforma kikenéséhez
- 1 tojássárgája a tetejére
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A kivajazott piteformát kibéleljük a leveles tésztával úgy, hogy a forma oldalára is jusson belőle. A maradék tésztát késsel szépen levágjuk, ezt fogjuk használni majd a tetejéhez.
A tésztára rásimítjuk a meggytölteléket.
A megmaradt tésztából díszítőelemeket vágunk négyzet alakú darabokat vágunk, és a töltelékre helyezzük, majd tojássárgájával lekenjük a tésztát.
Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.