Omlós lekváros kifli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl langyos tej
- 1 csomag instant élesztőpor
- 1,5 dl étolaj
- 1 mk. sütőpor
- 3 púpozott ek. porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
- Hírös Ízek süteménytöltelék (bármilyen ízű)
- Lekenéshez: 1 db tojás
Elkészítés:
A liszt közepébe beleöntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk az étolajat, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót. Összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. 40 percig letakarva pihentetjük.
Utána átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk, és mindegyiket 16 cikkre felvágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb részére Hírös Ízek süteménytölteléket teszünk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.